مرکز فروش و نصب ترمز اضطراری متصل به گاورنر آسانسور در زمان پاراشوت

انواع ترمز های اضطراری ( پاراشوت ) متصل به گاورنر آونگی و گریز از مرکز آسانسور

ترمز ( پاراشوت ) آسانسور چیست و محل نصب آن کجاست ؟

كابین هر آسانسور بوسیله سیم بکسل ( بوکسل ) ها یا زنجیر ها آویزان شده و بالا و پایین می رود. این کابین باید دارای یک سیستم ایمنی ماننده ترمز دستی خودرو باشد تا در زمان قطع برق یا سقوط آسانسور این ترمز عمل کرده تا مانع سقوط آزاد آسانسور گردد. به سیستم ترمز آسانسور پاراشوت گفته می شود . در این سیستم ترمزی آسانسور ، زمانیکه سرعت کابین به بیش از یک متر بر ثانیه رسید ترمز عمل کرده و کابین را متوقف خواهد کرد.
پاراشوت ( ترمز آسانسور ) مکانیزمی است که توسط قطعه ای به نام گاورنر ( سیستم کنترل کننده سرعت بالا ) در لحظه افزایش سرعت بیش از حد مجاز فعال می شود و دستور از طریق گاورنر به پاراشوت ها می رسد و ترمزها عمل خواهد کرد بطوریکه با قفل شدن روی ریل های راهنمای کابین یا وزنه تعادل، آنها را متوقف می کند.
گاورنر نصب شده در موتور خانه آسانسور

ترمزهای آسانسور چگونه از طریق گاورنر فرمان ترمز را دریافت می کند ؟

وظیفه گاورنر Overspeed Governor این است که مادامیکه کابین آسانسور با سرعت مجاز به جهت بالا و پایین حرکت می نماید هیچگونه عکس العملی از خودشان نشان نمی دهد اما زمانیکه سرعت کابین از حد مجاز تعیین شده ( که بر اساس بند ۵-۱-۱ استاندارد گاورنر آسانسور به شماره ۷۹۸۸ ) بالاتر رود گاورنر آسانسور فعال شده و ترمز اضطراری را بکار می اندازد.
نحوه عملکرد گاورنر بعد از بالارفتن سرعت

روش نصب پاراشوت ( ترمز اضطراری ) تدریجی و قطعات کامل یک پاراشوت

  1. پاراشوت راست
  2. پاراشوت چپ
  3. رابط ، پروفیل یا قوطی 2/5*2/5
  4. اهرم بلند یا کوتاه
  5. میکروسوئیچ وپایه
پاراشوت زیر یوک کابین آسانسور

طریقه نصب پاراشوت کابین آسانسور :

1. نصب پاراشوت ها :
ابتداپاراشوت چپ یا راست را در زیر یوک پایین در محل جای کفشک باپیچ ومهره 12 بسته شود برای این منظور مرکز تا مرکز سوراخ روی بدنه پاراشوت 17 سانتیمتر در نظر گرفته شده است. ( بر اساس آکس کفشکهای رایج بازار )
توجه : پاراشوت ها از جهتی باید زیر کابین نصب شود که فک های پاراشوت به سمت پایین باشد. ( مطابق شکل )
فک های پاراشوت به سمت پایین
توجه : قبل از بستن بدنه پاراشوتی که سمت سیم بکسل گاورنر میباشد ، میبایست پیچ آلنی روی فک پاراشوت ( پیچ آلنی که فک پاراشوت را به سر اهرم متصل میکند ) یکبار باز و بسته نمایید تا در هنگام نصب دسته پاراشوت ، پیچ آلنی براحتی با دست بسته شود.
2. نصب کفشک ها :
در این مرحله فک های پاراشوت را با دست به سمت بالا فشار دهید تا فک های پاراشوت با دو طرف ریل درگیر شود و بعد کفشک ها را در زیر پاراشوت نصب می کنیم .
توجه : فاصله بدنه پاراشوت از لبه ریل کمتر از یک سانتی متر نباشد .
توجه : بعد از بستن کفشک ها و رها کردن فک های پاراشوت ریل میبایست وسط فک ها قرار بگیرد.

3. نصب رابط پاراشوت ( پروفیل یا قوطی 2/5*2/50 ) :
در این مرحله جاقوطی ها را از پشت پاراشوت ها باز میکنیم ( مطابق شکل ) و فاصله پشت تا پشت پاراشوت ها را اندازه گرفته و از این اندازه بدست آمده نیم سانتی متر کمتر رابط را میبریم و به همراه جاقوطی ها همزمان با هم در پشت پاراشوت ها میبندیم.
طریقه نصب جا قوطی پاراشوت آسانسور
4. نصب دسته پاراشوت آسانسور :
روی فک های هر پاراشوت سوراخی تعبیه شده که توسط پیچ آلنی موجود بر روی یکی از این فک ها دسته پاراشوت به یکی از این فک ها متصل میشود ( بستگی به محل سیم بکسل گاورنر دارد ) طرف دیگر دسته پاراشوت پیچ نمره 12 وجود دارد که به یکی از سوراخ های یوک بالا یا پایین بسته میشود ( بستگی دارد دسته پاراشوت بلند یا کوتاه باشد ) و فنری در زیر این پیچ موجود میباشد که میبایست توسط بست زیر فنر تنظیم شود به طوری که در حالت عادی این فنر فک های پاراشوت را به سمت پایین تحت فشار قرار دهد.
طریقه نصب دسته پاراشوت آسانسور
5. طریقه نصب کلید برق پاراشوت آسانسور :
مطابق شکل انجام شود.
طریقه نصب کلید برق پاراشوت آسانسور

نکاتی که میبایست در  نصب ، سرویس و نگهداری پاراشوت کنترل شود :

1. در زمان نصب دسته پاراشوت به فک ها پیچ آلنی در حدی سفت گردد که دسته پاراشوت کاملا محکم به فک ها متصل نباشد ( دسته پاراشوت باید کمی خلاصی داشته باشد ) ( مطابق شکل )
نصب دسته پاراشوت به فک ها پیچ آلنی
2. در زمان نصب دسته پاراشوت به بالا یا پایین کابین فنر باید طوری تنظیم شود در حین اینکه فنر تحت فشار است بتواند حدود 10 سانتی متر هم جمع شود ( فنر مانع بالا آمدن دسته پاراشوت نشود ) ( مطابق شکل )
فنر پاراشوت آسانسور
3. در زمانی که دسته پاراشوت نصب شد باید بتوانیم از رو یا زیر کابین دسته پاراشوت را به راحتی بالا بکشیم و رها کنیم و فک ها به حالت عادی برگردند .

اگر دسته پاراشوت به بالا حرکت نکرد باید موارد ذیل چک شود :

1. فنر دسته پاراشوت جایی برای جمع شدن ندارد.
2. پیچ اتصال دسته پاراشوت به یوک کج بوده و لوله را تحت فشار قرار داده اید .
3. قسمت پایین دسته پاراشوت که به فک ها متصل میشود به نبشی زیر کابین گیر میکند .
4. پیچ آلنی اتصال دسته پاراشوت به فک ها خیلی سفت شده و دسته پاراشوت نمیتواند حرکت لولایی داشته باشد .
5. ریل وسط فک های پاراشوت نمیباشد و یک طرف فک ها به ریل گیر میکند و مانع بالا آمدن فک ها میشود.
6. اندازه قوطی 2/5*2/5 بزرگ بوده و به فک ها فشار می آورد ( خلاصی قوطی کم است ) .
7. در اثر کنده کاری دیوار و یا سیمان کاری دیوارها مقداری از مصالح بین فکهای پاراشوت گیر کرده ومانع بالا آمدن فک ها میشود .
توجه : 
1. قبل تست استاندارد روی کابین رفته و آسانسور را ریویزیون کرده و پاراشوت را یکبار تست نمایید تا از عمل کرد پاراشوت اطمینان حاصل نمایید .
2. اگر پاراشوت در حالت ریویزیون عمل مینماید ولی با گاورنر عمل نمیکند اشکال از گاورنر میباشد .

پاراشوت های آسانسور انواع مختلفی دارد که عبارتند از :

ترمز ایمنی لحظه ای ( آنی ) : نوعی ترمز ایمنی است که با قفل شدن سریع روی ریل های راهنما باعث توقف کابین یا وزنه تعادل می شود. در این سیستم به محض فعال شدن سیستم پاراشوت، سیفتی گیرها با ریل آسانسور درگیر و در کسری از ثانیه (حداکثر طی حدود 40 الی 50 سانتیمتر) از حرکت کابین جلوگیری می کرد و کابین در یک لحظه متوقف می شد.
مشکلی که این سیستم در زمان فعال شدن پاراشوت بوجود می آورد، شوک شدیدی بود که به مسافرین کابین آسانسور وارد می شد.
ترمز ایمنی با اثر ضربه گیر : نوعی ترمز ایمنی است که با قفل شدن به ریل های راهنما به طور سریع عمل می کند ولی واکنش در کابین یا وزنه تعادل توسط ضربه گیر متعادل می شود.
ترمز ایمنی ( پاراشوت ) تدریجی : نوعی ترمز ایمنی است که سیستم آن در اصطکاک با ریل های راهنما طوری عمل می کند که باعث شتاب منفی کمتری می شود. وقتی سرعت کابین به صورت غیر عادی زیاد شود، توسط گاورنر فرمان گرفته و با حرکت بسیار نرم کابین آسانسور را در فاصله حرکتی بین 50 الی 70 سانتیمتر متوقف می کند، درست شبیه سیستم ترمز ABS خودرو های جدید.

از ویژگی های ترمز اضطراری آسانسور یا همان پاراشوت آسانسور به موارد زیر می توان اشاره نمود :

  1. ترمز باید توسط فنرهای فشاری و یا نیروی وزن عمل كند.
  2. ترمز توسط الكترومغناطیس و یا الكتروهیدرولیك باید باز شود.
  3. اگر جریان برق قطع شود باید حداقل دو وسیله مستقل الكتریكی كنترل كننده داشته باشد.
  4. در صورت قطع جریان برق، ترمز باید بلافاصله عمل نماید.
  5. ترمز باید طوری طراحی شده باشد كه توسط دست بتوان آن را باز كرد و با فشار دایمی توسط یك نفر این ترمز باز بماند.
ارسال دیدگاه