فروش آسانسور کششی سیم بکسلی گیرلس و گیربکس شرکت افرا صنعت

آسانسور کششی سیم بکسلی فولادی چیست ؟

آسانسور کششی چیست ؟

در آسانسور های کششی ، انتقال نیروی محرکه از موتور گیربکس به کابین توسط کشش سیم بکسل ( بوکسل ) انجام می گیرد و جهت کاهش قدرت مورد نیاز موتور ، وزن کابین و مسافر توسط وزنه تعادل خنثی می گردد. این سیستم که بیشترین کاربرد در طراحی آسانسور در دنیا را دارد در سرعتهای مختلف از نیم متر بر ثانیه تا سرعتهای بالا تر (عمدتا یک متر بر ثانیه) ساخته می شود.
به اختصار آسانسور کششی به آسانسور هایی اطلاق می شود که با یک رشته طناب فولادی (سیم بکسل ) کابین را به شکل عمودی به بالا و یا پایین هدایت می نمایند سر یک رشته از این طناب بر روی کابین و سر دیگر رشته بر روی وزنه تعادل نصب می گردد. این رشته فولادی دور فلکه موتور و گیربکس قرار می گیرد که با چرخش این فلکه طناب فولادی به حرکت در می آید.
این نوع آسانسور ها به دلیل عدم محدودیت سرعت و ارتفاع مرسوم ترین نوع آسانسور در دنیا می باشند در آسانسور های ساختمان های بلند مرتبه سرعت آسانسور از یک متر بر ثانیه تا 7 متر بر ثانیه سرعت دارند و تعداد ایستگاه ها بعضاً به صد و ده طبقه می رسد حال آنکه در انواع آسانسور های دیگر نمی توان چنین سرعت و تعداد ایستگاه را داشته باشیم.
نقشه کلی آسانسور کششی

آسانسورهای کششی از لحاظ موتوری به دو نوع تقسیم می شوند :

آسانسورهای کششی گیربکس دار :
در این گونه از آسانسورها یک گیربکس متصل به موتور وجود دارد که چرخی را که طناب ها را حرکت می دهد ، می چرخاند. آسانسور های کششی گیر بکس دار تا سرعت های بالاتر از ۵۰۰ فوت در دقیقه می توانند حرکت کنند.
آسانسور های کششی گیر لس ( بدون گیربکس ) :
این نوع از آسانسور ها دارای چرخی می باشند که بطور مستقیم به موتور متصل شده است . آسانسور های کششی گیرلس تا سرعت های بالاتر از ۲۰۰۰ فوت در دقیقه را نیز می توانند طی کنند .
اجزای اصلی یک آسانسور های کششی سیم بکسلی

آسانسور های کششی سیم بکسلی معمولاً به دو مدل تقسیم بندی می شود :

  1. آسانسور های دو سرعته
  2. آسانسور های سرعت متغیر (VVVF) و (3VF)

1. آسانسور های دو سرعته :

آسانسور های دو سرعته الکتروموتور و تابلوی فرمانی که در این نوع آسانسور ها استفاده می شود دارای 2 سری سیم پیچ می باشد وقتی که به سیم پیچ شماره یک برق القاء می شود موتور را با 1400 دور بر دقیقه به چرخش در می آورد و چنانچه برق به سیم پیچ شماره 2 القاء شود موتور را با 300 دور بر دقیقه به چرخش در می آورد.
با این توضیحات به Start و Stop کابین را براحتی حس خواهیم کرد :
زمانی که تابلو فرمان به الکتروموتور فرمان حرکت را می دهد برق به سیم پیچ 1400 دور به طور متناوب القاء می گردد پس بنابراین موتور آسانسور با 1400 دور بر دقیقه شروع به حرکت می نماید این حرکت ناگهانی در درون کابین ایجاد شوک می نماید از طرفی در زمان حرکت کابین موتور باید بتواند کابین و افراد درون کابین که در لحظه حرکت اولیه فشار زیادی را به موتور وارد می کند به حرکت در بیاورد که این فشار اولیه آمپر زیادی از برق شهر را مصرف می کند و در نتیجه هزینه مصرفی برق به طور چشم گیری افزایش می یابد.
پس از اینکه موتور با 1400 دور بر دقیقه شروع به حرکت کرد اگر قرار باشد با همین سرعت در سر طبقه توقف نماید مطمئناً بالاتر و یا پایین تر از سر ایستگاه متوقف می گردد و بعبارتی ایستگاه را رد خواهد کرد و همینطور چنانچه قرار باشد کابین با همین سرعت متوقف شود افرادی که در درون کابین هستند شوک شدیدی را حس خواهند کرد . مانند این است که در درون اتومبیلی که 80 کیلومتر در ساعت در حال حرکت می باشد سرعت به ناگهان کم شود پس بنابر این ابتدا سرعت کابین باید کم شود و سپس متوقف گردد که در اینجا سیم پیچ دوم 80 سانتی متر مانده به سر طبقه فعال می شود و در همان لحظه برق سیم پیچ 1400 دور قطع می گردد . در اینجا سرعت کابین از 1 متر بر ثانیه به 0.3 متر بر ثانیه تقلیل می یابد حال که سرعت کم شد کابین آماده Stop بر سر طبقه می باشد ولی این تغییر سرعت از 1 متر بر ثانیه به 0.3 متر بر ثانیه ایجاد یک شوک دیگر بر روی کابین می نماید و همینطور مصرف برق در این لحظه با توجه به آمپر مصرفی دوباره افزایش می یابد در مرحله بعدی که کابین به سر ایستگاه برسد برق سیم پیچ 300 دور قطع شده ترمز مگنتی، موتور را متوقف می نماید یعنی کابین از سرعت 0.3 متر بر ثانیه به صفر می رسد که این امر باعث یک شوک دیگر به کابین می گردد.
حال سوال اینجاست که چرا با وجود معایبی که در بالا ذکر شد آسانسور های دو سرعته نسبت به انواع دیگر آسانسور دارای متقاضی بیشتری هستند ؟
در جواب سوال بالا می توان گفت عمده دلیل استفاده از این آسانسور قیمت پائین تر ، نصب آسانتر و سرویس نگهداری های آسانتر می باشد .
ولی یادمان باشد هزینه نصب اولیه آسانسور و برق مصرفی این آسانسور در مدت 3 سال برابر با خرید یک آسانسور متغیر VVVF است .

2. آسانسور های دور متغیر (VVVF) و  (3VF)

الکترو موتور این نوع آسانسور ها دارای فقط یک سیم پیچ 1400 دور بر دقیقه می باشد و سیستم حرکت در زمان Start و یا Stop به صورت تدریجی است یعنی اینکه در زمان Start یک عدد درایو سرعت حرکت موتو را از یک دور بر دقیقه تا 1400 دور بر دقیقه به صورت یک منحنی باز به حرکت در می آورد و پس بنابر این در زمان حرکت کابین هیچگونه شوک و حرکت ناگهانی به کابین وارد نمی شود و همچنین آمپراژ مصرفی برق به حداقل می رسد در ادامه در زمان Stop حرکت کابین سرعت چرخش الکتروموتور از 1400 دور بر دقیقه تا صفر دور بر دقیقه به صورت یک منحنی باز تقلیل یافته و کابین متوقف می شود پس در این حالت همانند زمان Start هیچگونه حرکت ناگهانی و یا شوکی به کابین وارد نمی گردد لازم به ذکر است برق مصرفی در این نوع آسانسور ها نسبت به آسانسور های 2 سرعته 40 الی 50 % کم تر می باشد.

پس چرا آسانسورها دور متغیر از استقبال کمتری نسبت به آسانسور های 2 سرعته برخوردار است ؟

در جواب این سوال می توان گفت هزینه فروش و نصب اولیه این آسانسور نسبت به یک آسانسور 2 سرعته در حدود 30% بالاتر می باشد ولی به خاطر داشته باشیم وقتی که شوک های ناگهانی از یک آسانسور حذف شود خرابی های سیستم مکانیکال و اصطحلاک بسیار کمتر خواهد شد پس هزینه تعمیرات قطعات مکانیکال آسانسور کم می شود و همچنین مصرف برق کمتر (40 الی 50 % ) می شود که به عبارتی هزینه خرید و نصب اولیه در مدت زمان کمتر از 3 سال جبران می شود و بعد از 3 سال نسبت به یک آسانسور 2 سرعته به سود دهی می رسد.
روی ادامه مطلب کلیک نمایید ...