تفاوت انواع دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال چیست؟

تفاوت انواع دوربین های مدار بسته آنالوگ و دیجیتال شبکه آی پی IP

فروش دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال شبکه ای یکی دیگر از تخصص های شرکت افرا صنعت می باشد. تفاوت اصلی و اولیه این دوربین ها در نوع خروجی دوربین است. در دوربین های آنالوگ خروجی دوربین یک سیگنال آنالوگ است. این بدین معناست که تصاویر از طریق تغییرات در فرکانس انتقال پیدا می کنند. در مقابل در دوربین های IP خروجی دوربین یک خروجی دیجیتال است. این بدین معناست که خروجی ترکیبی از کدهای 0 و 1 است.

شرکت های مختلفی در دنیا در زمینه ساخت و تولید دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال آی پی فعالیت دارند که اسامی برخی از آن ها را در زیر آورده ایم :

  1. دوربین های مدار بسته پاناسونیک Panasonic
  2. دوربین های مدار بسته سامسونگ Samsung
  3. دوربین های مدار بسته سونی Sony
  4. دوربین های مدار بسته سی ان بی CNB
  5. دوربین های مدار بسته هایویژن Hivision
  6. و ...

تصاویر در حالت نمایش ( مانیتورینگ ) به دو صورت است :

1: تصاویر آنالوگ

2: تصاویر دیجیتال

1- تصاویر آنالوگ آن دسته از تصاویر هستند که بطور معمول از آنتن تلوزیون دریافت شده و روی نمایشگر تلویزیون نمایش داده می شود. این مدل تصویر قابلیت ذخیره سازی و یا انتقال آن روی اینترنت را ندارد و برای داشتن این قابلیت می بایست حتما تصویر از طریق یک مبدل دیجیتال کننده تصویر آنالوگ را دیجیتال نماید. بعنوان مثال این دستگاه در قسمت آنتن های تلویزیونی کارت کپچر Capture Card می گویند. این دستگاه تصویر آنالوگ را دریافت کرده و بصورت دیجیتال خروجی می دهد.
دوربین های آنالوگ دارای دسته بندی مختلفی بوده که بصورت کامل در زیر آمده است.
2- تصاویر دیجیتال آن دسته از تصاویر است که قبل از نمایش از طریق یک پردازنده دیحیتال کننده بصورت 0 و 1 در آمده و آماده ذخیره سازی می باشد. روی تصاویر دیجیتال قابلیت های زیادی از قبیل ذخیره سازی و انتقال تصویر روی اینترنت و موبایل وجود دارد.

انواع دوربین های مدار بسته آنالوگ Analog CCTV عبارتند از :

1- دوربین های مدار بسته سوزنی شکل مینیاتوری Pin Hole

این مدل دوربین در کارهای جاسوسی کاربرد بیشتری دارد. در جاهایی که قرار است سوژه خاصی را بصورت نامحسوس ضبط نمود از این دوربین استفاده می شود . دوربین مدار بسته سوزنی pinhole دارای ابعاد کوچکی میباشد ( حدود 3 در 3 سانتیمتر ) دارای لنز ثابت و میکروفن جهت دریافت صدا. دوربین پین هل ( و یا دوربین لنز سوزنی ) به دلیل حجم کم و لنز کوچک خود این امکان را دارد تا از پشت یک سوراخ 3 میلیمتری ، بصورت مخفی به ما تصویر دهد. این دوربین کیفیت بالایی ندارد و بیشتر برای محیط های کوچک و دارای نور مناسب ( بصورت مخفی ) نصب و راه اندازی میشود .
دوربین  مدار بسته مینیاتوری مخفی سوزنی شکل

2- دوربین های مدار بسته دام گنبدی شکل Dome Type

معنی لغتی کلمه دام DOME گنبد است. در واقع دوربین دام به معنی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر روی سقف طراحی شده و در اشکال فانتزی و متفاوتی در بازار موجود است. صرف نظر از قابلیت دید در شب و یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل دوربین دام گفته می شود.
معمولا این دوربین ها در گوشه اتاق زیر سقف نصب میگردد و بدینصورت بیشترین زاویه دید از این مدل دوربین دریافت می شود.
دوربین مدار بسته دام دید در شب و دید در روز
در بعضی مدل های این دوربین از کاورهای weather proof ( ضد آب ) و کاور های Vandal ( ضد ضربه ) استفاده شده که نصب آن در محیط های باز ( Out Door ) امکان پذیر میکند. در گذشته این نوع از دوربینها از تکنولوژی بالایی بهره نمیبردند . ولی اکنون در نمونه های جدید تقریبا تمامی قابلیت ها و تکنولوژی های یک دوربین box type به ظاهر زیبای آن اضافه شده که به این دوربین جایگاه خاصی را در سیستم های نظارت تصویری داده است. 

3- دوربین مدار بسته اسپید دام گردان چرخشی یا فست دام Fast Dome

دوربین های چرخشی یا Speed Dome و یا PTZ به کلیه دوربین های مداربسته گفته می شود که قابلیت چرخش دوربین در جای خود بوسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد. از این دوربین ها بیشتر در مواقعی استفاده می شود که نیاز است که فرد تصاویر دوربین مداربسته را همزمان نظارت کند. از اینرو فرد می تواند با استفاده از قابلیت PTZ سیستم های مداربسته ، دوربین را به هر جهت که می خواهد بچرخاند و در هر جا که می خواهد زوم کند. دوربین های اسپید دام به دلیل تعبیه شدن موتور روی آنها از قیمت بالاتری نسبت به سایر دوربین های مداربسته برخوردارند.
قابلیت های بالا ، این دوربین را از انواع دیگر دوربین متمایز میکند .
دوربین مدار بسته اسپید دام چرخشی
نکته :
PTZ : این دوربین ها قابلیت 
1: حرکت افقی 360 درجه PAN
2: حرکت عمودی Tilt
3: همچنین زوم Zoom اپتیکال در مدل های مختلف 10x تا 35x  و دیجیتال بصورت کنترل دستی و اتوماتیک
را دارند . 
از دیگر امکانات این دوربین برنامه ریزی حرکت خودکار و زمان بندی شده بر روی نقاطی است که توسط اپراتور در حافظه دوربین ثبت شده است. قابلیت دنبال کردن سوژه بصورت خودکار نیز در بعضی از مدلهای پیشرفته موجود میباشد. سرعت چرخش بالا ( تا 100 درجه در ثانیه ) و زوم اپتیکال این دوربین باعث شده تا در مناطق حساس ، سوله ها ، فضاهای باز و همچنین برای کنترل ترافیک ، بهترین گزینه باشد.

4- دوربین های مدار بسته باکس صنعتی Box Type

این دوربین ها نام اصلیشان دوربین های بادی Body Camera می باشد دوربین های مکعب مستطیل شکلی هستند که معمولا قابلیت نصب لنز بصورت جداگانه روی آنها تعبیه شده است. از آنجا که سایر دوربین ها قابلیت سوار شدن لنز یا تعویض آن را ندارند از این دوربین ها بیشتر در جاهایی استفاده می شود که زوم Zoom یا فوکوس Focus مطلوب باشد.
دوربین های صنعتی با قاب و یا بدون قاب در داخل و یا خارج ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین مدار بسته باکس صنعتی و نیمه صنعتی
دوربین های box type که در بازار، صنعتی نامیده میشوند دارای ظاهری مکعب مستطیل شکل بوده و به دلیل دارا بودن قابلیت نصب لنز های مختلف Fix ، Varifocal ، Motorize ، Auto Iris و همچنین ست شدن با انواع پایه و کاور های خاص ، میتواند در تمامی محیط های مسکونی ، اداری ، تجاری و یا صنعتی نصب و راه اندازی شود . این نوع دوربین همانند سایر دوربین ها از تکنولوژی آشكارسازهای CCD - Charge Couple Device و CMOS - Compelementary Metal Oxide Semiconductor بهره میگیرند. که البته دوربینهایی که آشکار ساز آنها از نوع CCD میباشد دارای وضوح و شفافیت بالا تری میباشند . انواع مختلف این دوربین دارای قابلیت هایی از قبیل تنظیمات خود کار و دستی نور و رنگ نیز میباشند.

دوربین مدار بسته دیجیتال - دوربین آی پی - تحت شبکه IP Camera

دوربین شبکه یا دوربین IP را می توان به ساده ترین شکل ترکیبی از یک کامپیوتر و یک دوربین مداربسته دانست. قسمت های اصلی دوربین مداربسته شامل لنز، سنسور تصویر، حافظه و یک یا چند پردازنده است. از پردازنده های دوربین برای انجام عملکردهایی مانند پردازش تصویر، فشرده سازی، آنالیز ویدئو و سیستم های شبکه استفاده می شود. حافظه نیز برای حفظ برنامه های دوربین و همچنین ضبط محلی تصاویر دوربین مورد استفاده قرار می گیرد.
دوربین های مبتنی بر آی پی یا همان (IP Camera) كه مستقیما به شبكه های اترنت (Ethernet Network) ویا شبكه ای با پهنای باند خانگی وصل می شوند و تصاویر ویدئویی را به صورت زنده از اینترنت به مقصد می برند. نسخه های Wi-fi این نوع دوربین ها نیز در دسترس هستند . كه می توانند در هرجایی در مدت زمان بسیار اندكی نصب شوند.
دوربین مدار بسته دیجیتال چرخشی
ارسال دیدگاه