گاورنر ، فلکه و وزنه گاورنر آسانسور چیست ؟

گاورنر ، محافظ ، وزنه و فلکه گاورنر آسانسور

گاورنر چیست ؟

وظیفه Overspeed Governor این است که مادامیکه کابین آسانسور با سرعت مجاز به جهت بالا و پایین حرکت می نماید هیچگونه عکس العملی از خودشان نشان نمی دهد . اما زمانیکه سرعت کابین از حد مجاز تعیین شده ( که بر اساس بند 5-1-1 استاندارد گاورنر آسانسور به شماره 7988 ) بالاتر رود دستگاه مزبور فعال شده و ترمز اضطراری را بکار می اندازد .
گاورنر نصب شده در اتاقک آسانسور

Overspeed Governor از اجزای زیر تشکیل گردیده است :

  1. قسمت اصلی گاورنر یا فلکه بالا
  2. فلکه پایین
  3. وزنه

طریقه نصب ، راه اندازی  محاسبات گاورنر آسانسور

1. قسمت اصلی گاورنر تشکیل شده است از یک بدنه اصلی که از طرفی قطعات بر روی آن نصب می گردد و از سمت دیگر به بدنه در محل خود در اتاقک آسانسور نصب می شود .
2. فلکه متحرک که دارای یک شیار V شکل می باشد . شیاراصلی که مخصوص قرار گرفتن سیم بکسل ( طناب فولادی ) است .بر روی فلکه متحرک به موازات شیار V  شکل اصلی یک شیار V شکل دیگر به قطر کوچک تر وجود دارد که مخصوص تست گاورنر می باشد .بر روی فلکه متحرک چهار برجستگی وجود دارد که هنگام توقف فلکه گاورنر با قطعه پاندولی درگیر می شود .
طریقه عملکرد گاورنر و چرخ دنده داخلی آن
قطعه پاندولی از یک طرف بوسیله قرقره لاستیکی بر روی چهار پهلوئی که روی فلکه متحرک وجود دارد . حرکت نموده و زمانی که نیروی گریز از مرکز قطعه پاندولی راب یشتر از حد دوران خود پرتاب می نماید سر دیگر قطعه پاندولی با برجستگی روی فلکه متحرک درگیر شده و عمل ترمز در فلکه متحرک ایجاد می گردد .
3. پس از متوقف شدن فلکه متحرک همزمان میکروسوئیچ نصب شده روی گاورنر برق موتور آسانسور را قطع می نماید و طناب فولادی که روی شیار اصلی فلکه متحرک می باشد و به سمت پایین رفته و بر روی شیار فلکه پایین که در انتهای چاهک آسانسور قرار دارد و بوسیله وزنه ای دائما در حال کشش می باشد و زمانی که فلکه متحرک توقف می نماید وضعیت خاص وجود در شیار فلکه متحرک باعث کشیدن طناب فولادی گردیده و طناب فولادی ترمز اضطراری آسانسور را فعال می نماید و در نتیجه آسانسور متوقف می گردد .
اطلاعات مربوط به دستگاه فعال کننده ترمز اضطراری منطبق با مقررات استاندارد ملی ایران به شماره 7988 تهیه گردیده است .

روش نصب پاراشوت ( ترمز اضطراری ) تدریجی و قطعات کامل یک پاراشوت

  1. پاراشوت راست
  2. پاراشوت چپ
  3. رابط ، پروفیل یا قوطی 2/5*2/5
  4. اهرم بلند یا کوتاه
  5. میکروسوئیچ وپایه
پاراشوت زیر یوک کابین آسانسور

طریقه نصب پاراشوت کابین آسانسور :

1. نصب پاراشوت ها :
ابتداپاراشوت چپ یا راست را در زیر یوک پایین در محل جای کفشک باپیچ ومهره 12 بسته شود برای این منظور مرکز تا مرکز سوراخ روی بدنه پاراشوت 17 سانتیمتر در نظر گرفته شده است. ( بر اساس آکس کفشکهای رایج بازار )
توجه : پاراشوت ها از جهتی باید زیر کابین نصب شود که فک های پاراشوت به سمت پایین باشد. ( مطابق شکل )
فک های پاراشوت به سمت پایین
توجه : قبل از بستن بدنه پاراشوتی که سمت سیم بکسل گاورنر میباشد ، میبایست پیچ آلنی روی فک پاراشوت ( پیچ آلنی که فک پاراشوت را به سر اهرم متصل میکند ) یکبار باز و بسته نمایید تا در هنگام نصب دسته پاراشوت ، پیچ آلنی براحتی با دست بسته شود.
2. نصب کفشک ها :
در این مرحله فک های پاراشوت را با دست به سمت بالا فشار دهید تا فک های پاراشوت با دو طرف ریل درگیر شود و بعد کفشک ها را در زیر پاراشوت نصب می کنیم .
توجه : فاصله بدنه پاراشوت از لبه ریل کمتر از یک سانتی متر نباشد .
توجه : بعد از بستن کفشک ها و رها کردن فک های پاراشوت ریل میبایست وسط فک ها قرار بگیرد.

3. نصب رابط پاراشوت ( پروفیل یا قوطی 2/5*2/50 ) :
در این مرحله جاقوطی ها را از پشت پاراشوت ها باز میکنیم ( مطابق شکل ) و فاصله پشت تا پشت پاراشوت ها را اندازه گرفته و از این اندازه بدست آمده نیم سانتی متر کمتر رابط را میبریم و به همراه جاقوطی ها همزمان با هم در پشت پاراشوت ها میبندیم.
طریقه نصب جا قوطی پاراشوت آسانسور
4. نصب دسته پاراشوت آسانسور :
روی فک های هر پاراشوت سوراخی تعبیه شده که توسط پیچ آلنی موجود بر روی یکی از این فک ها دسته پاراشوت به یکی از این فک ها متصل میشود ( بستگی به محل سیم بکسل گاورنر دارد ) طرف دیگر دسته پاراشوت پیچ نمره 12 وجود دارد که به یکی از سوراخ های یوک بالا یا پایین بسته میشود ( بستگی دارد دسته پاراشوت بلند یا کوتاه باشد ) و فنری در زیر این پیچ موجود میباشد که میبایست توسط بست زیر فنر تنظیم شود به طوری که در حالت عادی این فنر فک های پاراشوت را به سمت پایین تحت فشار قرار دهد.
طریقه نصب دسته پاراشوت آسانسور
5. طریقه نصب کلید برق پاراشوت آسانسور :
مطابق شکل انجام شود.
طریقه نصب کلید برق پاراشوت آسانسور

نکاتی که میبایست در  نصب ، سرویس و نگهداری پاراشوت کنترل شود :

1. در زمان نصب دسته پاراشوت به فک ها پیچ آلنی در حدی سفت گردد که دسته پاراشوت کاملا محکم به فک ها متصل نباشد ( دسته پاراشوت باید کمی خلاصی داشته باشد ) ( مطابق شکل )
نصب دسته پاراشوت به فک ها پیچ آلنی
2. در زمان نصب دسته پاراشوت به بالا یا پایین کابین فنر باید طوری تنظیم شود در حین اینکه فنر تحت فشار است بتواند حدود 10 سانتی متر هم جمع شود ( فنر مانع بالا آمدن دسته پاراشوت نشود ) ( مطابق شکل )
فنر پاراشوت آسانسور
3. در زمانی که دسته پاراشوت نصب شد باید بتوانیم از رو یا زیر کابین دسته پاراشوت را به راحتی بالا بکشیم و رها کنیم و فک ها به حالت عادی برگردند .

اگر دسته پاراشوت به بالا حرکت نکرد باید موارد ذیل چک شود :

1. فنر دسته پاراشوت جایی برای جمع شدن ندارد.
2. پیچ اتصال دسته پاراشوت به یوک کج بوده و لوله را تحت فشار قرار داده اید .
3. قسمت پایین دسته پاراشوت که به فک ها متصل میشود به نبشی زیر کابین گیر میکند .
4. پیچ آلنی اتصال دسته پاراشوت به فک ها خیلی سفت شده و دسته پاراشوت نمیتواند حرکت لولایی داشته باشد .
5. ریل وسط فک های پاراشوت نمیباشد و یک طرف فک ها به ریل گیر میکند و مانع بالا آمدن فک ها میشود.
6. اندازه قوطی 2/5*2/5 بزرگ بوده و به فک ها فشار می آورد ( خلاصی قوطی کم است ) .
7. در اثر کنده کاری دیوار و یا سیمان کاری دیوارها مقداری از مصالح بین فکهای پاراشوت گیر کرده ومانع بالا آمدن فک ها میشود .
توجه : 
1. قبل تست استاندارد روی کابین رفته و آسانسور را ریویزیون کرده و پاراشوت را یکبار تست نمایید تا از عمل کرد پاراشوت اطمینان حاصل نمایید .
2. اگر پاراشوت در حالت ریویزیون عمل مینماید ولی با گاورنر عمل نمیکند اشکال از گاورنر میباشد .
ارسال دیدگاه