آسانسور هیدرولیکی روغنی صنعتی و خانگی

آسانسور هیدرولیکی ( جکی روغنی ) چیست ؟

نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیکی چگونه است؟

آسانسورهایی که با نیروی فشار روغن کار می کنند به آسانسورهای هیدرولیک معروف اند. در این آسانسورها جک و پاوریونیت تامین کننده نیروی محرکه می باشند. ساده ترین شکل این آسانسورها تنها شامل یک سیلندر و پیستون می باشد که به طور مستقیم به زیر کابین متصل شده اند. با چرخیدن موتور، تلمبه ، روغن را از مخزن به سیلندر پمپاژ کرده و با پر شدن ظرفیت سیلندر، روغن با فشار ، کابین و پیستون را به طرف بالا به حرکت در می آورد.
آسانسور هیدرولیکی ( جکی روغنی )
زمانی که کابین به طبقه ی مورد نظر می رسد سیستم کنترل به موتور علامتی برای قطع شدن پمپاژ روغن می دهد . همچنین برای پایین آمدن کابین، سیستم کنترل به دریچه فرمان و علامت می دهد که باز شود و سنگيني کابين موجب فشار آوردن پیستون به سیلندر می شود سپس روغن از دریچه به مخزن باز می گردد و در زمان توقف سیستم کنترل دستور بسته شدن دریچه را صادر می کند. آسانسورهای هیدرولیک به طور معمول در ظرفیت های بالا و همچنین طول مسیر پایین مورد استفاده قرار می گیرند. موتورخانه ی آسانسورهای هیدرولیک برای جلوگیری از بالا رفتن دمای روغن بایستی به سیستم تهویه و همچنین پوشش عایق (برای نگهداری جریان روغن در صورت نشت ) مجهز باشند.

سیستم آسانسورهای هیدرولیک به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم هستند :

آسانسور هیدرولیکی مستقیم

برای جابه جایی کابین ، جک بدون واسطه به یوک کابین متصل می شود و همچنین جک باید دارای شیر اطمینان  مخصوص باشد. سیستم های مستقیم شامل سیستم های مرکزی و سیستم های کناری می شود.
آسانسور هیدرولیکی مستقیم

آسانسور هیدرولیکی غیر مستقیم

در این سیستم جابه جایی کابین به وسیله سیم بکسل متصل شده به یوک یا کاراسلینگ کابین امکان پذیر می باشد. آسانسور هیدرولیکی غیرمستقیم شامل دو سیستم کناری و مرکزی می باشند.

در آسانسور های هیدرولیکی با عملکرد کناری INDIRECT ، سیلندر ها به دو صورت به کابین متصل می شوند :

آسانسور هیدرولیکی غیر مستقیم با اتصال مستقیم 2vv

سیلندر در کنار کابین و درون چاه آسانسور قرار می گیرد. میزان ارتفاع در این نمونه 5/3 متر (اندازه طول پیستون) می باشد. کابین نیروی جانبی بر ریلها و ساختمان می آورد. به دلیل بالا بودن میزان وزن ایجاد شده روی پایه از این روش برای بارهای سبک استفاده می کنند.

آسانسور هیدرولیکی غیر مستقیم با اتصال غیر مستقیم v2vv

در این حالت سیلندر و پیستون مانند سیلندر و پیستون حالت مستقیم می باشد با این تفاوت که پیستون و کابین به وسیله ی یک سیم بکسل و یا فلکه هرزگرد و زنجیر با هم در ارتباط هستند. در این روش نیاز به گاورنر و ترمز ایمنی(به علت به وجود آمدن نسبت 2 به 1 در هنگام حرکت کابین و پیستون) می باشد .
این روش دارای مزایا و معایبی است، از مزایای آن می توان به عدم نیاز به حفاری زمین، هزینه های کم، نبود خطر روغن ریزی اشاره نمود و همچنین از معایب آن می توان به فضای بیش تر عمق چاهک، فضای بیش تر بالاسری و بزرگ تر شدن ابعاد چاه اشاره کرد.
شماتیک ( دیاگرام ) آسانسور هیدرولیکی غیر مستقیم
در این مدل روی جک یک عدد فلکه هرزگرد نصب می شود که سیم بکسل آن از یک طرف در پیت چاهک پایین به زمین وصل شده و از طرف دیگر به کاراسلینگ متصل می گردد. سیستم تعلیق این مدل 1:2 (یک به دو) می باشد که سرعت کابین دو برابر سرعت حرکت جک است.
آسانسور هیدرولیک غیر مستقیم دو و یک طرفه
ارسال دیدگاه